Xenophobia is afgelopen

Klik ergens op de pagina om deze melding te sluiten.

Xenophobia was de derde langlopende reeks van Evolution Events. De cyclus bestond uit 4 evenementen en werd gespeeld van 2013 - 2016.

Ooit was er Hiervoor, maar dat is lang geleden. Xenophobia begon in een kleine gemeenschap waar iedereen een Nut moest hebben en een Bijdrage moest leveren aan de overleving van allen. Het was zwaar, maar een goed leven, al waren er natuurlijk altijd mensen nieuwsgierig naar Buiten; de andere kant van de beschermende Muur.

Toen de Muur viel op Xenophobia I zagen de spelers zich genoodzaakt naar de KinderPost te vertrekken, zoals het noodprotocol voorschreef. Daar bleken de kinderen en hun begeleiders veilig in een ondergrondse bunker te zitten die voor het komende half jaar gesloten zou blijven. Voor de achterblijvers boven de grond was er echter niet veel meer te halen en dreigde er wel gevaar.

Op aanraden van een groep 'wetenschappers' (later bekend als Iunct.io) trokken de spelers naar een plek genaamd De Waard, niet wetende dat dit in de tijd van Hiervoor de kerncentrale Dodewaard was geweest. Hier ontvreemdden zij - wederom op aanraden van de 'wetenschappers' - een stralingsstaaf en daarmee trokken zij door naar De Berg waar net na de val van Hiervoor een akkoord was ondertekend door een aantal groeperingen die zij inmiddels hadden leren kennen als INDEX (een sekte-achtige groepering die de kennis van Hiervoor trachtte te bewaren door hem over te schrijven op perkament van mensenhuid), Iunct.io (wetenschappers die ene Mark Suikerberg 'vereren'), de Bergers (de inwoners van een stad waar ook de reeds bekende Handelaars vandaan kwamen) en niet echt een partij aan de onderhandeltafel maar een voortvloeisel uit de afspraken; De Linie (gedreven soldaten, maar eigenlijk slachtoffers van INDEX).

Een nieuwe conferentie vond plaats om een nieuw akkoord te ondertekenen, daar het eerste was geschonden en onhoudbaar was gebleken. Maar ondertussen werden ontdekkingen gedaan die een licht wierpen op hoe Hiervoor precies ten einde was gekomen, en wat de mysterieuze Mark Suikerberg hier mee te maken had gehad en wat hij had willen bereiken. Na verhitte debatten en in het geheim opgeloste puzzels werd een nieuw Nederrijnakkoord ondertekend en maakten de Vestenaren een keuze. De keuze om het sociale netwerk Iunct.io opnieuw op te starten, maar dan met één van henzelf als morele kern opdat een nieuwe ramp hopelijk zou worden voorkomen.

Xenphobia speelde in een tijd zo'n 160 jaar na de grote ramp die de ondergang van de bekende wereld ontketende; het instorten van het sociale netwerk (Iunct.io) dat alle onderdelen van het leven met elkaar verbond en waar zonder niets of niemand meer kon bestaan. De parallellen met de realiteit (huidige ontwikkelingen, Facebook) waren af en toe griezelig te noemen. De spelers begonnen als een kleine agrarische commune en moesten hun weg vinden door een grotendeels bedreigende buitenwereld. Zij hebben een hoop moeilijke keuzes moeten maken en getuige de prachtige epilogen waren ze zich daar goed van bewust.

Klik ergens op de pagina om deze melding te sluiten.

Welkom

Er was een Tijd van Veel Mensen. Een Tijd van Genoeg, van Machtige Steden en veel dingen die het leven gemakkelijk maakten. Er ging iets mis, en de tijd die nu "Hiervoor" wordt genoemd kwam plots ten einde.

Langzaam zijn we opgekrabbeld in de Veste, een stukje Beschaving in een zee van barbaars Buiten. Maar het heeft niet zo mogen zijn, onze Muur viel uit en nu zijn we bijna terug bij af. Gelukkig hebben we elkaar nog...

Welkom op de website van Xenophobia, een larp door Evolution Events. Xenophobia zal bestaan uit een korte serie van vier evenementen met een doorlopende verhaallijn. Inmiddels zijn we op weg naar de laatste aflevering.

De wereld van Xenophobia is in de toekomst, ver na een ramp die een einde maakte aan een beschaving die nog weer iets verder was dan wij nu zijn. De overlevenden zijn zo goed en kwaad als zij konden verdergegaan en hebben iets van een maatschappij herbouwd. Hierdoor is Xenophobia het beste te omschrijven als post-post-apocalyptisch - het speelt zich niet af in de moeilijke en dodelijke jaren na de Ramp, maar zo'n 160 jaar later. Er zijn weer nieuwe samenlevingsverbanden, en sommige daarvan hebben zelfs een zekere mate van vrede en veiligheid. Dat wil echter zeker niet zeggen dat het leven gemakkelijk is.

Om meer te weten te komen over dit evenement, personagecreatie en wanneer je wel of niet zou kunnen inschrijven; gebruik het menu aan de linkerkant.

Hieronder vind je nieuwsberichten over het evenement en belangrijke updates aan de site (er is ook een atom feed).Evolution Events

Larp, maar dan anders.
[WWW] https://www.evolution-events.nl/forum/index.php

Xenophobia IV: datum gewijzigd

09-10-2015

Naar aanleiding van de enquête resultaten hebben we besloten Xenophobia IV te verplaatsen naar 8-10 april 2016. Op deze manier zou nagenoeg iedereen in de gelegenheid moeten zijn om deel te nemen. Gelukkig had ook de locatie dit weekend
nog beschikbaar.

Als je je al hebt ingeschreven voor Xenophobia IV, laat ons dan even expliciet via de e-mail weten dat je op de hoogte bent van deze wijziging en of je nog steeds ingeschreven wilt blijven. Mocht je je nog niet hebben ingeschreven, nodigen we je natuurlijk van harte uit om dat alsnog te doen.


Xenophobia III achter de rug

24-03-2015

Xenophobia III is gekomen en gegaan, en te oordelen naar de reacties op het forum is het een succes geweest.

Het was een behoorlijk fotogeniek evenement en mocht je gebruik hebben gemaakt van die gelegenheid, zouden we graag je foto's in onze gallerij willen plaatsen. Neem dan contact met ons op via fotos@evolution-events.nl om te vertellen hoe we ze van je kunnen ontvangen.

Inmiddels is er een initiatief gestart om op 1 april bijeen te komen met deelnemers voor een nabespreking - mocht je zin en tijd hebben, kijk dan eens of je langs kunt komen!

Rest ons de spelers en figuranten te bedanken voor al hun mooie initiatieven. Zoals aangekondigd, zal de volgende Xenophobia de laatste uit de serie zijn. We gaan zeer binnenkort al beginnen met plannen en we houden jullie op de hoogte!


Geen special

21-10-2014

Omdat Xenophobia III nog even op zich laat wachten hebben we overwogen om rond de jaarwisseling nog een special te organiseren. Echter, na een inventarisatie van het animo en voor de spelers beschikbare datums, hebben we helaas toch moeten besluiten om van een special af te zien wegens te weinig reacties.


Datum Xenophobia III

17-09-2014

De datum voor Xenophobia III - De Waard is bekend: 13-15 maart 2015.

Op 17 september om 20:00 gaat de voorinschrijving open voor de deelnemers van evenement 1 en 2. Een maand later (dus 15 oktober om 20:00) gaan de inschrijvingen open voor iedereen.

Lees voor meer informatie de pagina 'inschrijven' op de site.


Personagespagina bijgewerkt

30-01-2014

Jammergenoeg zijn niet alle spelers van de eerste Xenophobia I er op de tweede aflevering ook weer bij. Om te zorgen dat jullie weten hoeveel familieleden jullie kunnen verwachten hebben we op de Personagespagina aangegeven welke personages op Xenophobia II afwezig zijn. Binnenkort zullen wij, samen met de nieuwe deelnemers, ook de nieuwe personages toevoegen!


Datum Xenophobia II

02-10-2013

De datum voor Xenophobia II is bekend: 21-23 maart 2014.

Op 15 oktober om 20:00 gaat de voorinschrijving open voor de deelnemers van evenement 1. Een week later gaan de inschrijvingen open voor iedereen.

Lees voor meer informatie de pagina 'inschrijven' op de site.


Debriefing verstuurd

12-07-2013

Dames en heren, de debriefing is verstuurd. Mocht je de mail onverhoopt niet kunnen vinden in je (spam) mailbox, laat het dan ons even weten. De spelleiding gaat lekker zomervakantie vieren, maar de mailbox is altijd open.


Xenophobia I achter de rug

12-07-2013

Xenophobia I was een succes! We hebben heel mooi spel gezien in de kleine gemeenschap en we zijn heel benieuwd waar het de komende evenementen heel zal gaan. Wat ons betreft is het alle voorbereiding ruim waard geweest omdat het interessante personages, mooie dilemma's en bovenal gave momenten heeft opgeleverd.


Xenophobia weer vol

29-05-2013

We zitten inmiddels weer vol en hebben besloten de inschrijvingen voor Xenophobia I te sluiten. Zie ook onze Nieuwspagina voor meer uitleg over deze beslissing.


Spelerplaatsen beschikbaar

19-05-2013

Door een aantal uitvallers zijn er nog enkele spelersplaatsen vrij voor Xenophobia I (de NPC-plaatsen zijn nog steeds vol). Weet jij of ben jij iemand die graag zou meedoen met het evenement? Schrijf dan zo snel mogelijk in om zo mee te kunnen draaien in het charactercreatie-proces.


Personagespagina gevuld

14-05-2013

Inmiddels staan alle personages op de Personagepagina genoemd. Een aantal hebben ook al een (eerste) omschrijving staan en de rest is klaar om gevuld te worden. Schrijf dus snel je eigen stukje om je personage in de Veste bekend te maken.

Op de Personagespagina staat ook voor elke deelnemer een linkje waarmee je via het forum een privébericht kunt sturen, mocht je een specifieke vraag hebben die je liever niet via het publieke forum stelt.


Moodboard onder sfeerimpressies

24-04-2013

Om een beetje een plaatje te vormen van de Veste en haar bewoners, hebben we een moodboard online gezet onder "Sfeerimpressies.


Gevechten en wapens

19-04-2013

Onder het kopje "Regelsysteem" is er een stukje toegevoegd over gevechten en physreps voor wapens.


Dagboek beschikbaar in leesbare/doorzoekbare vorm

04-12-2012

Voor het gemak is er een pagina aan de site toegevoegd waar het dagboek in normale tekst te lezen is. De tekst is nu dus ook (met ctrl+F) te doorzoeken.

Deze leesbare versie van het dagboek is ook gelinkt vanaf de pagina 'sfeerimpressies'.


Karakterconcepten

26-11-2012

De karakterconcepten stromen inmiddels binnen en daar zijn we blij mee.

Komende zaterdag heeft de spelleiding een plot-dag. Op die dag zullen we de mails die we deze week krijgen bespreken, zodat we vanaf volgende week als organisatie een actieve rol kunnen vervullen bij het karaktercreatieproces.