Xenophobia is afgelopen

Klik ergens op de pagina om deze melding te sluiten.

Xenophobia was de derde langlopende reeks van Evolution Events. De cyclus bestond uit 4 evenementen en werd gespeeld van 2013 - 2016.

Ooit was er Hiervoor, maar dat is lang geleden. Xenophobia begon in een kleine gemeenschap waar iedereen een Nut moest hebben en een Bijdrage moest leveren aan de overleving van allen. Het was zwaar, maar een goed leven, al waren er natuurlijk altijd mensen nieuwsgierig naar Buiten; de andere kant van de beschermende Muur.

Toen de Muur viel op Xenophobia I zagen de spelers zich genoodzaakt naar de KinderPost te vertrekken, zoals het noodprotocol voorschreef. Daar bleken de kinderen en hun begeleiders veilig in een ondergrondse bunker te zitten die voor het komende half jaar gesloten zou blijven. Voor de achterblijvers boven de grond was er echter niet veel meer te halen en dreigde er wel gevaar.

Op aanraden van een groep 'wetenschappers' (later bekend als Iunct.io) trokken de spelers naar een plek genaamd De Waard, niet wetende dat dit in de tijd van Hiervoor de kerncentrale Dodewaard was geweest. Hier ontvreemdden zij - wederom op aanraden van de 'wetenschappers' - een stralingsstaaf en daarmee trokken zij door naar De Berg waar net na de val van Hiervoor een akkoord was ondertekend door een aantal groeperingen die zij inmiddels hadden leren kennen als INDEX (een sekte-achtige groepering die de kennis van Hiervoor trachtte te bewaren door hem over te schrijven op perkament van mensenhuid), Iunct.io (wetenschappers die ene Mark Suikerberg 'vereren'), de Bergers (de inwoners van een stad waar ook de reeds bekende Handelaars vandaan kwamen) en niet echt een partij aan de onderhandeltafel maar een voortvloeisel uit de afspraken; De Linie (gedreven soldaten, maar eigenlijk slachtoffers van INDEX).

Een nieuwe conferentie vond plaats om een nieuw akkoord te ondertekenen, daar het eerste was geschonden en onhoudbaar was gebleken. Maar ondertussen werden ontdekkingen gedaan die een licht wierpen op hoe Hiervoor precies ten einde was gekomen, en wat de mysterieuze Mark Suikerberg hier mee te maken had gehad en wat hij had willen bereiken. Na verhitte debatten en in het geheim opgeloste puzzels werd een nieuw Nederrijnakkoord ondertekend en maakten de Vestenaren een keuze. De keuze om het sociale netwerk Iunct.io opnieuw op te starten, maar dan met één van henzelf als morele kern opdat een nieuwe ramp hopelijk zou worden voorkomen.

Xenphobia speelde in een tijd zo'n 160 jaar na de grote ramp die de ondergang van de bekende wereld ontketende; het instorten van het sociale netwerk (Iunct.io) dat alle onderdelen van het leven met elkaar verbond en waar zonder niets of niemand meer kon bestaan. De parallellen met de realiteit (huidige ontwikkelingen, Facebook) waren af en toe griezelig te noemen. De spelers begonnen als een kleine agrarische commune en moesten hun weg vinden door een grotendeels bedreigende buitenwereld. Zij hebben een hoop moeilijke keuzes moeten maken en getuige de prachtige epilogen waren ze zich daar goed van bewust.

Klik ergens op de pagina om deze melding te sluiten.

Welkom

Er was een Tijd van Veel Mensen. Een Tijd van Genoeg, van Machtige Steden en veel dingen die het leven gemakkelijk maakten. Er ging iets mis, en de tijd die nu "Hiervoor" wordt genoemd kwam plots ten einde.

Langzaam zijn we opgekrabbeld in de Veste, een stukje Beschaving in een zee van barbaars Buiten. Maar het heeft niet zo mogen zijn, onze Muur viel uit en nu zijn we bijna terug bij af. Gelukkig hebben we elkaar nog...

Welkom op de website van Xenophobia, een larp door Evolution Events. Xenophobia zal bestaan uit een korte serie van vier evenementen met een doorlopende verhaallijn. Inmiddels zijn we op weg naar de laatste aflevering.

De wereld van Xenophobia is in de toekomst, ver na een ramp die een einde maakte aan een beschaving die nog weer iets verder was dan wij nu zijn. De overlevenden zijn zo goed en kwaad als zij konden verdergegaan en hebben iets van een maatschappij herbouwd. Hierdoor is Xenophobia het beste te omschrijven als post-post-apocalyptisch - het speelt zich niet af in de moeilijke en dodelijke jaren na de Ramp, maar zo'n 160 jaar later. Er zijn weer nieuwe samenlevingsverbanden, en sommige daarvan hebben zelfs een zekere mate van vrede en veiligheid. Dat wil echter zeker niet zeggen dat het leven gemakkelijk is.

Om meer te weten te komen over dit evenement, personagecreatie en wanneer je wel of niet zou kunnen inschrijven; gebruik het menu aan de linkerkant.

Hieronder vind je nieuwsberichten over het evenement en belangrijke updates aan de site (er is ook een atom feed).Evolution Events

Larp, maar dan anders.
[WWW] https://www.evolution-events.nl/forum/index.php

Mededelingen • Plotboek Xenophobia IV verstuurd!

01-04-2016

Hallo allemaal,

Wij hebben zojuist het plotboek voor de laatste aflevering van Xenophobia verstuurd aan alle deelnemers. Niet ontvangen of vragen? Mail ons en we komen er zo snel mogelijk aan toe.

Tot vrijdag!


Mededelingen • Re: Inschrijflijst Xenophobia IV

30-03-2016

lijst bijgewerkt.


Mededelingen • Re: Inschrijflijst Xenophobia IV

02-03-2016

Betalingen en inschrijvingen bijgewerkt.
Let op! Het inschrijfgeld is nu €90


Mededelingen • Xenophobia IV: datum gewijzigd

09-10-2015

Naar aanleiding van de enquête resultaten hebben we besloten Xenophobia IV te verplaatsen naar 8-10 april 2016. Op deze manier zou nagenoeg iedereen in de gelegenheid moeten zijn om deel te nemen. Gelukkig had ook de locatie dit weekend
nog beschikbaar.

Als je je al hebt ingeschreven voor Xenophobia IV, laat ons dan even expliciet via de e-mail weten dat je op de hoogte bent van deze wijziging en of je nog steeds ingeschreven wilt blijven. Mocht je je nog niet hebben ingeschreven, nodigen we je natuurlijk van harte uit om dat alsnog te doen.


Mededelingen • Xenophobia is verplaatst!

09-10-2015

Beste Xenophobia-deelnemer,

Naar aanleiding van de enquête resultaten hebben we besloten Xenophobia IV te verplaatsen naar 8-10 april 2016. Op deze manier zou nagenoeg iedereen in de gelegenheid moeten zijn om deel te nemen. Gelukkig had ook de locatie dit weekend
nog beschikbaar.

Als je je al hebt ingeschreven voor Xenophobia IV, laat ons dan even expliciet via de e-mail weten dat je op de hoogte bent van deze wijziging en of je nog steeds ingeschreven wilt blijven. Mocht je je nog niet hebben ingeschreven, nodigen we je natuurlijk van harte uit om dat alsnog te doen.


Mededelingen • Inschrijflijst Xenophobia IV

24-09-2015

Xenophobia IV zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 april 2016 in de Lindenhorst, De Schiphorst (Drenthe)

Update Inschrijvingen: 7-4-2016
Update betalingen: 7-4-2016

De inschrijvingen staan in volgorde van inschrijftijd.
dik = betaald

Deelnemers:
Lijst leeg gehaald vanwege privacy

Crew
Lijst leeg gehaald vanwege privacy


Mededelingen • Xenophobia III achter de rug

24-03-2015

Xenophobia III is gekomen en gegaan, en te oordelen naar de reacties op het forum is het een succes geweest.

Het was een behoorlijk fotogeniek evenement en mocht je gebruik hebben gemaakt van die gelegenheid, zouden we graag je foto's in onze gallerij willen plaatsen. Neem dan contact met ons op via fotos@evolution-events.nl om te vertellen hoe we ze van je kunnen ontvangen.

Inmiddels is er een initiatief gestart om op 1 april bijeen te komen met deelnemers voor een nabespreking - mocht je zin en tijd hebben, kijk dan eens of je langs kunt komen!

Rest ons de spelers en figuranten te bedanken voor al hun mooie initiatieven. Zoals aangekondigd, zal de volgende Xenophobia de laatste uit de serie zijn. We gaan zeer binnenkort al beginnen met plannen en we houden jullie op de hoogte!


Mededelingen • Laatste briefing Xenophobia III verstuurd

10-03-2015

De laatste briefing is verstuurd, mocht je hem niet ontvangen hebben controleer dan de correctheid van je e-mailadres in ons inschrijfsysteem en je spambox. De briefing staat hieronder nogmaals.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,
Over een week begint Xenophobia III dus bij deze de laatste briefing met de nodige informatie.

Locatie
Veldwerkcentrum De Veldhoeve
Zuideresweg 10
9441 TZ Orvelte

Denk eraan, de bushalte nabij heeft een beperkte dienstregeling, maak gebruik van hetvervoerstopic ( http://www.evolutionevents.nl/forum/vie ... =93&t=1100 ) of onze FB pagina om te voorkomen dat je lang moet wachten op OV. Er kan eventueel gependeldworden naar station Beilen maar probeer in dat geval samen te reizen met andere OV’erszodat de pendelaars niet tien keer op en neer hoeven met steeds maar 1 passagier. Voor pendelen kan je bellen naar: 0642138228 of 0624620495.

Aankomen
NPC’s zijn vanaf 16:30 welkom, spelers vanaf 18:00. Zorg dat je van te voren gegeten hebt,we hebben vrijdagavond geen volledige maaltijd voor tijdin.
Voor de rest is het ontbijt, lunch en avondeten zoals jullie van ons zijn gewend.

Faciliteiten
De locatie heeft stapelbedden en kussens. Neem zelf een hoeslaken, kussensloop en dekbed of slaapzak mee. Let op: een hoeslaken is ook verplicht als je een slaapzak gebruikt.

Figuranten
De algemene NPC gids is inmiddels verstuurd. Hierop zullen nog wat kleine aanvullingenkomen en we zullen naar NPC’s individuele rollen versturen. Mocht er iets niet duidelijk zijn laat dat dan ons zo snel mogelijk weten zodat we tijdig vragen kunnen beantwoorden.

Bestaande personages
Mocht je nog vragen, ideeën of opmerkingen hebben over je huidige personage laat ons dat zo snel mogelijk weten. We zullen ons best doen om vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.Nieuwe personages & bestaande personages die eerdere Xenophobia’s gemist hebben. Mocht je je achtergrond nog niet naar ons toegestuurd hebben, ontvangen we die graag alsnog. Mocht je nog geen contact hebben gehad met familieleden is hier vrijdag voor TijdIn nog even tijd voor.
Let op: jullie starten apart van de reizende groep, afhankelijk of je personage op een BuitenPost was of lid van een van de 'reddings' groepen. Met wie je precies was en jullie belevenis hiervan gaan we vrijdagavond op het evenement bespreken.
Besef dat je in de tussentijd misschien dingen leest of hoort die jij als personage niet hebt meegemaakt danwel heb gehoord. Zoals bijvoorbeeld onderstaand fragment.
Let op; het is leuker voor jullie om onderstaand fragment nog niet te bekijken. ;)

Het Suikerberg Fragment
Aangezien de reizende Vestenaren na het overlijden van Max de spullen hebben meegenomen inclusief een tablet, hebben wij hier het filmpje wat er op stond online gezet zodat jullie het nog eens kunnen bekijken. Ook is de inhoud van het cassettebandje en de boodschap van Iunctio hier te vinden. We zien jullie op de 13e!

Met vriendelijke groet,
Het Xenophobia Team


Mededelingen • Re: Inschrijflijst Xenophobia III

08-03-2015

Super, chapeau!


Mededelingen • Re: Inschrijflijst Xenophobia III

22-02-2015

Personage pagina en inschrijflijst zijn bijgewerkt.


Mededelingen • Re: Inschrijflijst Xenophobia III

09-02-2015

Ik dacht net zelf ook aan de personagespagina, toevallig zie ik nu ook je post. We gaan proberen om deze week nog even de personagespagina te updaten.


Mededelingen • Re: Inschrijflijst Xenophobia III

08-02-2015

Even een vraagje: Vorige keer werd er bij "personages" aangegeven wie er wel en wie er niet waren (middels kleurtjes geloof ik). Wordt dat ditmaal ook weer gedaan? Wel handig voor bijv. nieuwe spelers. Dan hoeven we ze niet van iedereen alles te vertellen en niet zo veel namen te leren ;-)


Mededelingen • Geen special

21-10-2014

Omdat Xenophobia III nog even op zich laat wachten hebben we overwogen om rond de jaarwisseling nog een special te organiseren. Echter, na een inventarisatie van het animo en voor de spelers beschikbare datums, hebben we helaas toch moeten besluiten om van een special af te zien wegens te weinig reacties.


Mededelingen • Inschrijflijst Xenophobia III

18-09-2014

Xenophobia III zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 maart 2015 in de Veldhoeve, Orvelte (Drenthe)

Update Inschrijvingen: 11-03-2015
Update betalingen: 11-03-2015

De inschrijvingen staan in volgorde van inschrijftijd.
dik = betaald

Deelnemers:
Lijst leeg gehaald vanwege privacy

Crew
Lijst leeg gehaald vanwege privacy


Mededelingen • Datum Xenophobia III

17-09-2014

De datum voor Xenophobia III - De Waard is bekend: 13-15 maart 2015.

Op 17 september om 20:00 gaat de voorinschrijving open voor de deelnemers van evenement 1 en 2. Een maand later (dus 15 oktober om 20:00) gaan de inschrijvingen open voor iedereen.

Lees voor meer informatie de pagina 'inschrijven' op de site.