Handboek De Veste

Addendum: De in dit boek beschreven informatie over de Veste was geldig tot de val van de muur, en zal bijgewerkt worden zodra er tijd en ruimte is gevonden om veilig een Raadsvergadering te beleggen.

Eerst was er Hiervoor. Wat bekend is is dat er een hoop mensen waren, veel meer dan nu, maar dat er iets gebeurde. De dingen die Hiervoor machtig maakten verdwenen en de grote steden stortten in. Ergens na Hiervoor kwam een hoop mensen weer samen in een poging om weer iets op te bouwen. Hieruit ontstond de enclave die 'De Veste' is gaan heten.

Gemakkelijk was het niet. Dingen van Hiervoor waren gevaarlijk en er waren ook weer anderen die probeerden om alleen te nemen voor zichzelf in plaats van samen te werken. Maar na veel koude winters, moeilijke beslissingen en hard werk kon er weer begonnen worden met jaren tellen, kinderen opvoeden en een bestaan opbouwen. En zo was het tot gisteren, en de Raad en Families werken hard om dat zo te houden.

In dit boek wordt de structuur en levenswijze in de Veste beschreven op verzoek van de Handelaars. De Veste zal zelf ook een aantal kopie├źn houden voor de Toekomst. Aanpassingen worden altijd uitvoerig besproken en bezegeld door de Raad en achter in dit boek toegevoegd.

Volgende hoofdstuk: Het leven van alledag