Voor je inschrijft

Zoals bij de meeste evenementen die we organiseren is het ook hier belangrijk dat we het even hebben over wat we willen gaan doen en wat voor personages we zoeken. We vinden het zelf vanuit een speltechnisch oogpunt erg prettig als de neuzen van deelnemers en de spelleiding ongeveer in dezelfde richting wijzen.

De setting waarin we spelen is post-apocalyptisch, waarin geluk schaars is en overleven je hoofddoel. Dat gezegd hebbende, de ramp is al enkele generaties geleden, en 'Mad Max'-achtige taferelen is niet waar we naar streven - De Veste bestaat uit mensen die hun overleven tot nog toe te danken hebben aan hard werk en hoge muren.

Dat betekent ook dat er, zoals altijd, weinig plaats is voor helden. Wij maken graag events met drama, personages en dilemma's als drijfveren. Het event gaat over hoe mensen moeten overleven als ze helemaal opnieuw hebben moeten beginnen, en welke keuzes zij daarbij maken. Daar richten wij het soort spel naar in.

Zoals altijd bij ons is dit een 18+ evenement. Dat betekent dat we moeilijke thema's en hier en daar heftige situaties in ons spel zullen verwerken. We gaan niet 'op de man af', maar er gebeuren dingen in de Grote Boze Buitenwereld van de setting die naar zijn, en daar zullen we geen doekjes om winden.

Wij hebben in het verleden gemerkt dat mensen erg slecht zijn in het lezen van informatie. Zowel informatie op de websites als in briefings. Omdat we deze setting goed willen neerzetten vragen we van jullie om alles goed te lezen: de site, de sfeerteksten en de briefings. Ook willen we graag dat mensen samen personages maken. Heb je hier helemaal geen tijd voor dan maak je het voor jezelf, je medespelers en voor ons minder leuk. We vragen dus wel enige inzet van je als je mee wil doen.

Dit alles betekent niet dat je een background van 10 pagina's hoeft te maken voor een personage of alle details uit het dagboek hoeft te onthouden. Maar een setting die begint met mensen die elkaar al kennen staat of valt met de kans om elkaar en de manier van leven ook te leren kennen van tevoren. Dan kan het meteen spannend zijn voor iedereen.

Verder wijzen we je nog graag even op onze huisregels. Het is mogelijk om je snel in te schrijven en later wel te zien of je wel of niet kunt komen, maar bedenk wel dat hier consequenties aan kunnen zitten.

In het kort:

  • 18+.
  • We verwachten enige inzet van je. Zeker als beginnend personage zul je even wat tijd moeten stoppen in samen met ons een passende achtergrond te bouwen met de nodige 'feel' voor de wereld.
  • Zorg dat je op de hoogte bent van de setting en hoe het leven van de Vestenaren er aan toe hoort te gaan. Juist het feit dat alles nu anders is, is een belangrijke bron van spel.
  • Lees briefings zorgvuldig en controleer of het antwoord op je vraag er toch niet toevallig in staat voordat je ons je vraag mailt.
  • Mondeling, EE-fora, telefonisch of e-mail zijn de enige 'officiĆ«le' manieren om te communiceren met de spelleiding. We zijn graag en veel actief op sociale media en houden op die manier veel van onze deelnemers op de hoogte, maar we vragen iedereen om belangrijke communicatie alleen via de officiĆ«le kanalen te doen.

Mocht je je hier niet in kunnen vinden of het te veel moeite vinden: even goede vrienden, maar kies een ander evenement. We gaan echt nog zat dingen organiseren in de toekomst en spelen zelf ook nog op een hoop gave evenementen dus kans genoeg om leuke dingen in larpland te doen. En: liever een eerlijke afzegger dan iemand die door tijdsgebrek zichzelf en zijn of haar medespelers tekort doet.